سایت تخصصی دودوک و فلوت سرخپوستی

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

مشخصات قمیش خوب

مشخصات قمیش حرفه ای

در این برگه بنده میخوام توضیحات کلی و کامل راجع به ساختار قمیش و انواع قمیش و اجزا و مشخصات قمیش خوب را برای شما تشریح کنم. قمیش یا نی دو زبانه وظیفه تولید صدای دودوک را بر عهده دارد و در قسمت بالای دودک نصب میشود. برای آشنایی بیشتر با ساز دودوک میتوانید به باکلیک روی معرفی انواع دودوک بیشتر مطالعه کنید

1_ساخت قمیش

ghamish
duduk reed
نی (یا لاملا) نوار نازکی از مواد است که با ارتعاش در یک آلت موسیقی صدا تولید می کند

قمیش ها معمولا از گیاه نی ساخته میشوند و فصل برداشت نی برای ساخت قمیش دودوک و بالابان زمستان هست که من احساس میکنم بافت قمیش منقبض تره زمستان و به رسیدگی کامل رسیده. البته برای ساخت قمیش نباید از نی های جوان و نارس استفاده کرد و همچنین خودم از قمیش هایی که حداقل یکسال از خشک شدنشون میگذره با توجه به قطر و ذخامت جدا سازی میکنم و مراحل ساخت رو شروع میکنم

ساخت قمیش
آموزش ساخت قمیش دودوک و بالابان

چند نوع قمیش دودوک داریم؟

در دنیا 2 نوع قمیش بامشخصات متفاوت تاخته میشه

1_قمیش های استخونی

2_قمیش های گوشتی

قمیش هاش استخونی

بنده این نوع قمیش ها را از مناطق خشک وکویری میچینم و بیشتر برای ساز بالابان استفاده میشه

به چند مورد از خصوصیات قمیش های استخوانی اشاره میکنم

1_دارای سختی و چگالی بالا هست

2_آبگریزه ( یعنی رطوبط دیر تر به بافت این قمیش نفوذ میکنه)

3_برای نوازدگی های با صدای بلند استفاده میشه

4_حین نوازندگی گز گز میکنه و وایبریشن یا لرزش بالایی از ان قمیش خارج میشه

5_معمولا حفظ فرکانس پایدار کمی داره( یعنی کوک ول میکنه) البته در برخی از قمیش های استخوانی

6_دارای صدای شفاف

7_متاسفانه مدت زمانی که این نوع قمیش ها آبندی و جا افتاده بشن طولانی

8_برای نوازندگان مبتدی پیشنهاد نمیشه

9_ساختش سخت هست

10_استاندارد و ابعاد خاصی ندارد و کاملا سلیقه ایو تناسب با خواست نوازنده ساخته میشود

اسم قمیش

قمیش (در زبان ترکی) یا زبانه قطعه‌ای که در بعضی از سازهای بادی مانند سرنا، ابوا، فاگوت، کلارینت و ساکسوفون بکار می‌رود و آلت اصلی تولید صدا در این‌گونه سازها است. در سرنا قمیش از دو تیغه متکی به هم تشکیل شده و انتهای آن دو در حلقه‌ای مسطح محصور شده است.

قمیش های گوشتی:

مناسب برای ساز دودوک ارمنی

معمولا من مواد اولیه این قمیش رو از بابلسر میچینم

دلیلش اینه که قمیش های اون منطقه در حالت بارانی و مرطوب هستن و آب بیشتری در بافت نی هست و همیشه نی در حال رشد هست و کاملا به دلیل اکوسیستم مناطق مرطوب و بارانی قمیش ها نرم تر و گوشتی تر هستن

به چند مورد از ویژگی های قمیش های گوشتی اشاره میکنم

1_صدای مخملی و نرم

2_آبگریزی کم(به راحتی آماده نواختن میشوند)

3_ایجاد شدن ترک در دوجناح قمیش حین ساخت که طبیعی وبا چرم کاری جلوگیری میشه از آسیب های احتمالی

4_سایز ها و ابعاد باید طبق استاندارد باشه تا فرکانس صحیح ازش دربیاد

5_مناسب برای تمامی نوازندگان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *